ČASOVNE SKICE

SEVERA GJURIN IN BORUT ČINČ

 

Severa Gjurin in Borut Činč - foto Jana Šnuderl NET

 

“Pričela sva igrati in zgodil se je zvok,” prvi korak tega nenavadnega dvojca preprosto opiše Severa. Ko se srečata Severa in Borut govorimo o improvizirani glasbi v katero polagata oblike in zgodbe, nastajajo pa barve in pomeni. Njun “projekt” razbija meje med zvokom in jezikom. Poudarek temelji na zvoku, ta pa prihaja iz Hamonda na eni in iz človeka na drugi strani. Njun album Časovne skice sicer ne pozna besedil, a vseeno veliko pove, Severa in Borut pa nas prek svojih improvizacij, ki so se nekje vmes pretopile v skladbe, utapljata v pomirjujočih zvokih.

Borut Činč je v stik z rockovsko glasbo stopil v prvi polovici šestdesetih let. Zaščitni znak Boruta Činča so orgle Hammond. Njegov drugi zaščitni znak pa je seveda legendarna zasedba Buldožer, ki je v našem bivšem skupnem prostoru pustila močan pečat. V svoji dolgi karieri je kot klaviaturist in producent sodeloval z mnogimi domačimi in lokalnimi ustvarjalci, več pa si lahko preberete v njegovi izčrpni biografiji, ki je objavljena TU.

Časovne skice bosta izvedla na nekaj izbranih prostorih, gradovih. Prihajajoča nastopa: 15. junij – Dvorec Strmol, Rogatec in 18. junij – terasa, 3. nadstropje Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova 1 (vhod z muzejske ploščadi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *